עוגת גלידה וזיקוקים
יש לכם יום הולדת בקרוב? אם לא, אולי תרצו להמציא סיבה למסיבה עם העוגה המדליקה הזו. עוגת גלידה וזיקוקים היא הדרך המתוקה ביותר להרשים חברים ואת חושי הטעם שלכם. תיהנו!
מרכיבים:
* תערובת להכנת בראוניס והרכיבים הנוספים הנדרשים
* 450 גרם בצק עוגיות שוקולד צ’יפס מוכן לאפייה
* 2 פיינטים גלידת בן & ג’ריס בצק עוגיות
* 2 פיינטים גלידת בן & ג’ריס שוקולד בראוניס
* מיכל קצפת מתוקה מוכנה
* כוס סירופ שוקולד לציפוי העוגה
* קישוטים אפשריים: זיקוקים, עוגיות שוקולד צ’יפס, חתיכות בראוניס, שוקולד צ’יפס, סוכריות צבעוניות.
זמן הכנה: 50 דקות
זמן סך הכל: 1/2 7 שעות
כמות: 10 מנות
-
Step 1
חממו את התנור ל 165 מעלות והניחו נייר אפיה בתחתית של תבנית עגולה בקוטר 22 . הכינו את תערובת הבראוניס לפי ההוראות על האריזה והכניסו לאפייה למשך 28-32 דקות. השאירו להתקרר בתבנית כ 10 דקות. בזהירות הוציאו מהתבנית והניחו על רשת מתכת. שימו את הרשת במקפיא בזמן שאתם מכינים את שכבת העוגיות.
-
Step 2
הניחו נייר אפיה בתחתית של תבנית עגולה בקוטר 22. שטחו את בצק העוגיות על נייר האפיה, אחדו את החתיכות כדי שתיווצר עוגייה אחת גדולה. אפו במשך 18-20 דקות עד שהקצוות מזהיבים והמרכז מוכן. השאירו להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. בזהירות הוציאו מהתבנית והניחו על רשת מתכת להתקררות מוחלטת.
-
Step 3
כדי להרכיב את העוגה, הניחו נייר אפיה בתחתית של תבנית עגולה קפיצית בקוטר 22. מניחים את שכבת הבראוני על התבנית. ומעל 2 פיינטים של גלידת בצק עוגיות בן & ג’ריס מרוככים במקצת ומשטחים בצורה שווה.
-
Step 4
מניחים מעל את העוגייה ומכניסים למקפיא ל- 30 דקות.
-
Step 5
מעל העוגייה משטחים בצורה אחידה 2 פיינטים של גלידת בן & ג’ריס שוקולד בראוניס מרוככים במקצת . מקפיאים לפחות 4 שעות
-
Step 6
מוציאים את העוגה מהמקפיא ונותנים לה לשהות בטמפרטורת החדר ל 10 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה. מצפים את החלק החיצוני עם קצפת ומקפיאים ל 30 דקות.
-
Step 7
מזלפים את סירופ השוקולד האהוב עליכם על העוגה, נותנים לו לנזול מצידי העוגה.
-
Step 8
מקשטים את העוגה עם עוגיות שוקולד צ’יפס, חתיכות בראוני, שוקולד צ’יפס, סוכריות צבעוניות וזיקוקים. תהנו!