עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס וגלידה
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
זמן כולל: 57 דקות
20-22 עוגיות
רכיבים:
* 1/2 כוס חמאה (לא מלוחה), מרוככת בטמפרטורת החדר
* 1/2 כוס סוכר לבן
* 1/2 כוס דחוסה של סוכר חום בהיר או כהה
* 2/3 כוס גלידת שוקולד בראוניס של בן & ג'ריס (להשאיר את הפיינט בחוץ כ- 10-15 דק', עד שמתרכך)
* ביצה גדולה (בטמפרטורת החדר)
* כפית תמצית וניל
* כוס קמח לבן
* 2/3 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת)
* כפית סודה לשתייה
* 1/8 כפית מלח
* 1/4 1 כוסות שוקולד צ'יפס ועוד מעט לציפוי (אופציונלי)
-
Item number 1
ערבבו חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בעקרה גדולה בעזרת מיקסר ידני או מיקסר שולחני עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה כ-23 דק', עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר.
-
Item number 2
הוסיפו גלידת שוקולד בראוניס וערבבו עד שהתערובת אחידה.
-
Item number 3
הוסיפו ביצה ותמצית וניל וערבבו במהירות גבוהה עד שהתערובת נהיית אחידה לגמרי (בדקו את מצב התערובת בדפנות ותחתית הקערה והמשיכו לערבב עוד לפי הצורך).
-
Item number 4
בקערה נפרדת, ערבבו במיקסר במהירות נמוכה קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח. לאחר מכן הוסיפו את החומרים היבשים לתוך הרטובים בהדרגה. המשיכו לערבב במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. שימו לב כי הבצק בשלב זה אמור להיות די סמיך.
-
Item number 5
הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו בעדינות. הבצק בשלב זה צריך להיות דביק.
-
Item number 6
כסו את הבצק היטב והכניסו למקרר למשך לפחות 30 דקות (ניתן לקרר עד שלושה ימים). שימו לב כי הקירור חיוני לבצק. ככל שתקררו יותר זמן כך העוגיות יהיו דחוסות יותר.
-
Item number 7
הוציאו את הבצק מהמקרר והניחו אותו כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר. אם הבצק היה במקרר יותר מ-3 שעות, המתינו כ-20 דקות על מנת שיהיה קל יותר ליצור ממנו כדורים.
-
Item number 8
חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו בצד תבניות אפייה והניחו עליהן ניירות אפייה או משטחי סיליקון.
-
Item number 9
הכינו כדורים מהבצק (בגודל של כף). כדי לוודא שהעוגיות יהיו עבות צרו כדורים כך שיהיו יותר גבוהים מאשר רחבים. סדרו על התבניות את הכדורים במרחק של 5-7 ס"מ. קחו בחשבון שבשלב זה הבצק יהיה דביק אז אפשר לנקות את הידיים אחרי כל כדרור של מספר כמה כדורים.
-
Item number 10
אפו את העוגיות למשך 11-12 דקות או עד שהקצוות נראים יציבים והמרכז עדיין רך.
-
Item number 11
הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר במשך 5 דקות בתבנית. אם תחפצו בתוספת שוקולד נוספת, פזרו עוד שוקולד צ'יפס על גבי העוגיות החמות (אופציונלי). העבירו את העוגיות לרשת קירור עד שיתקררו לחלוטין.
-
Item number 12
תיהנו!