עוגת בננות מקורמלות
כל אוהבי הבננה בביתכם ישתגעו על הקינוח החם, העסיסי והעשיר הזה שעשוי מגלידת צ’אנקי מנקי של בן & ג’ריס.
רכיבים
לשכבה העליונה:
* 8 כפות חמאה ללא מלח
* 2/3 כוס סוכר חום כהה
* 3-4 בננות בשלות בגודל בינוני, פרוסות לאורך
לעוגה:
* 1/4 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
* 1/3 כוס סוכר חום
* 2 ביצים
* 2 כפיות תמצית וניל
* 1/2 1 כוס קמח
* 2 כפיות אבקת אפייה
* 1 כפית מלח
* 1 פיינט גלידת צ’אנקי מנקי של בן & ג’ריס
-
Step 1
מחממים מראש את התנור לחום 180°. מכינים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ עם שוליים בגובה 5 ס”מ לפחות. מרססים את התבנית עם תרסיס שמן, חותכים חתיכת נייר אפייה שמתאימה לתחתית התבנית, ואז מרססים גם את נייר האפייה. לאחר מכן, מכינים את השכבה העליונה של הבננות המקורמלות. ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית עבה על חום בינוני/גבוה עד שהחמאה מתחילה להשחים ורואים בעבוע קל. זה יהפוך משחום לשרוף מאוד מהר, אז שימו לב לכך. (אם זה מריח אפילו מעט שרוף, זורקים את החמאה ומנסים שוב.) מוזגים את החמאה המושחמת לתוך התבנית, על נייר האפייה. מפרזים את הסוכר החום מעל לחמאה. מניחים היטב את הבננות החצויות בתבנית, מעל לחמאה ולסוכר, שהחלק החתוך הוא כלפי מטה. עושים את המיטב לדחוס אותם מבלי שיעלו אחד על השני.
-
Step 2
עכשיו מכינים את תערובת העוגה. מערבבים יחד את החמאה המומסת והסוכר החום בקערה עד אשר נהיה קל ואוורירי. מוסיפים את הביצים אחת אחת, טורפים היטב בין ההוספות. מוסיפים תמצית וניל. מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה, ומלח בקערה קטנה. מערבבים יחד את תערובת הקמח ואת הגלידה המומסת בהדרגתיות.
-
Step 3
מוזגים את הבלילה מעלה הבננות ומיישרים את החלק העליון.
-
Step 4
אופים למשך 40-45 דקות או עד שמכניסים קיסם באמצע והוא יוצא נקי. מאפשרים לעוגה להתקרר למשך כ-5 דקות.
-
Step 5
בזהירות הופכים את העוגה על ידי כך שמניחים צלחת הגשה הפוכה מעל לתבנית העוגה ואז בזהירות רבה הופכים את הצלחת עם התבנית. לאחר מכן, מסירים את התבנית מהעוגה. אם עדיין נשאר ציפוי מקורמל בתבנית, משתמשים במרית כדי להציא הכל החוצה על העוגה. פורסים, שמים מעל גלידת צ’אנקי מנקי, ונהנים!