בקלוואת בן & ג'ריס

מרכיבים:
* לתבנית בקוטר 22 * 24
* 1 בצק עלים מופשר
* 500 גרם בוטנים קלופים וטחונים (ניתן לשים בצד 50 גרם לקישוט)
* סירופ מייפל טבעי
* 1/2 כף קינמון
* 1/3 כוס סוכר חום
* 40 גרם חמאה מומסת + כף חמאה להברשה
* 1 פיינט גלידת פינט באטר קאפ של בן & ג'ריס
חורצים שני עיגולים בקוטר התבנית.
מניחים עיגול בצק אחד בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה.
בקערה מערבבים את הבוטנים עם הקינמון, הסוכר והחמאה.
מניחים את תערובת הבוטנים על הבצק שבתבנית ומכסים אותה בשכבת הבצק הנוספת.
חורצים בעדינות על שכבת הבצק העליונה משולשים, ומברישים אותה במעט חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות עד הזהבה.
מיד בסיום האפייה יוצקים בנדיבות מייפל על המאפה.
מצננים מעט וחוצים למשולשים.מפרידים את החלק העליון והתחתון של משולש הבקלוואה. על החלק התחתון מניחים גלידה ועליה מניחים את החלק העליון של הבקלוואה.
ניתן לקשט עם בוטנים גרוסים מעל או כל תוספת אחרת לבחירתכם.