בקלוואת בן & ג'ריס
מרכיבים:
* לתבנית בקוטר 22 * 24
* 1 בצק עלים מופשר
* 500 גרם בוטנים קלופים וטחונים (ניתן לשים בצד 50 גרם לקישוט)
* סירופ מייפל טבעי
* 1/2 כף קינמון
* 1/3 כוס סוכר חום
* 40 גרם חמאה מומסת + כף חמאה להברשה
* 1 פיינט גלידת פינט באטר קאפ של בן & ג'ריס
-
Step 1
חורצים שני עיגולים בקוטר התבנית.
-
Step 2
מניחים עיגול בצק אחד בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
Step 3
בקערה מערבבים את הבוטנים עם הקינמון, הסוכר והחמאה.
-
Step 4
מניחים את תערובת הבוטנים על הבצק שבתבנית ומכסים אותה בשכבת הבצק הנוספת.
-
Step 5
חורצים בעדינות על שכבת הבצק העליונה משולשים, ומברישים אותה במעט חמאה.
-
Step 6
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות עד הזהבה.
מיד בסיום האפייה יוצקים בנדיבות מייפל על המאפה.
מצננים מעט וחוצים למשולשים. -
Step 7
מפרידים את החלק העליון והתחתון של משולש הבקלוואה. על החלק התחתון מניחים גלידה ועליה מניחים את החלק העליון של הבקלוואה.
-
Step 8
ניתן לקשט עם בוטנים גרוסים מעל או כל תוספת אחרת לבחירתכם.